Moartea unui membru din echipă sau din organizație poate aduce multe provocări în cadrul unei organizații. Recomandăm abordarea următoarelor aspecte:

  1. Informarea cât mai rapidă a colectivului
  2. Creionarea unui plan de tranziție
  3. Crearea unui cerc de împărtășire

Împărtășirea veștii despre moartea unui membru al organizației și creionarea unui plan de tranziție pot fi unele dintre cele mai dificile sarcini pe care le-ați avut-o vreodată. Oricât de dificil ar fi să-i informezi pe alții, cel mai bine este să faci anunțul cât mai repede posibil pentru a evita o stare de confuzie și ambiguitate în colectiv, cât și pentru a vă organiza împreună pentru a rezolva și distribui din sarcinile membrului/ angajatului, căci este importantă continuitatea și supraviețuirea organizației.

Împărtășirea veștii despre moartea unei persoane dragi poate aduce o greutate emoțională uriașă. Pentru a procesa emoțiile colectivului și a onora memoria persoanei care nu mai este, recomandăm crearea unui cerc de împărtășire. Dacă primele două aspecte sunt mai pe operațional, crearea unui cerc de împărtășire este mai delicat. Nu trebuie să vă ocupați singur de această sarcină uriașă.

Remembering circle

Remembring circle este un spațiu creat pentru membrii unei echipe, colectiv sau organizații în care aceștia să proceseze și să împărtășească gândurile și emoțiile care pot fi copleșitoare.

Decesul unui coleg trebuie abordat. Uneori, moartea unui coleg poate crea confuzie și șoc. Angajații de astăzi își doresc un loc de muncă și beneficii care să le susțină nevoile fizice, mentale, financiare și profesionale, chiar și prin cele mai dificile evenimente din viață.

Durerea colectivului, provocată de moartea unui coleg, poate fi copleșitoare și să ducă la un ritm mult mai scăzut de revenire și reașezare a vieții. Pentru mulți oameni să știe că nu sunt singuri în ceea ce simt, le poate aduce consolare.

Urmărim trei etape:

  1. Remembering.
  2. Understanding.
  3. Embracing.

De ce să organizezi astfel de cercuri pentru organizatia ta?

Unde pot fi organizate ?

  • online,
  • fizic. – la sediul organizațiilor în orice localitate din România și nu numai, precum și în sediul nostru din București. De asemenea, poate fi organizat și într-un spațiu agreat în comun care să aibă o anuită semnificație (un loc de care îi leagă amintiri comune sau altceva)

Lasă un răspuns